Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Gustav Bergman missade pallen med en sekund i Borås. Foto: TT

Bergmans pallmiss – en sekund ifrån tredjeplatsen

Uppdaterad
Publicerad

Gustav Bergman fick se pallplatsen gå upp i rök från målet i sprintorienteringen när världscupen hade premiär i Borås. OK Ravinen-löparen var en sekund efter sist startade Yannick Michiels som var trea. Segern gick till norrmannen Kasper Fosser.

Bergman gick ut ganska tidigt och ledde när han sprungit klart bland bostadsområden i Sjöbo ett par kilometer från stadskärnan.

– Direkt efteråt är jag lite besviken att det blev en sekund från tredjeplatsen, men jag gjorde ett bra lopp så jag får vara väldigt nöjd, säger Bergman till TT.

Vid den 24:e av 26 kontroller var Bergman tre sekunder före Michiels men sprang in fel i en återvändsgränd vid den 25:e kontrollen och fick vända, något som blev kostsamt.

– Det misstaget kostade en pallplats, säger experten Mats Troeng.

”Det snabbaste jag sprungit på ett halvår”

Till slut gick segern till Kasper Fosser, som uppskattade den väldigt mycket.

– Det gick fort, det snabbaste jag sprungit på ett halvår. Jag är glad över att ha kommit tillbaka efter långvariga skador. Det var min första sprintseger. Det känns overkligt, sade Fosser som är världens bästa skogsorienterare.

Världscupen har den här säsongen tre samlingar. Efter helgen i Borås väntar tävlingar i Estland och Schweiz. Om en månad väntar ett renodlat sprint-VM i Danmark. 

Resultat världscupsprint Borås:

1) Kasper Fosser, Norge, 15.40

2) Tim Robertson,  Nya Zeeland, +0.06

3) Yannick Michiels, Belgien, 0.11

4) Gustav Bergman, Sverige 0.12

5) Matthias Kyburz, Schweiz 0.24

6) Max Peter Beijmer, Sverige 0.25

8) Martin Regborn, Sverige 0.36

13) Emil Svensk, Sverige 0.44

14) Jonathan Gustafsson, Sverige 0.47

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.