Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se Emil Svensks avslutning som bäddade för VC-seger i Schweiz Foto: SVT

Emil Svensk med världscupseger i sprint – tog revansch efter gårdagens miss

Uppdaterad
Publicerad

Emil Svensk tog revansch efter gårdagens miss.

30-åringen vann världscupsprinten i schweiziska Olten.

– Det var över förväntan, säger han till SVT Sport.

Emil Svensk fick en tuff start på världscupsäsongen med uttåg i kvartsfinalen i gårdagens knockoutsprint. När det var dags för individuell sprint i dag tog han ordentlig revansch.

Svensk tog ledningen vid den tredje mellantiden och höll den sedan hela vägen in i mål. Men det blev en ordentlig kamp mot finske Tuomas Heikkila.

Heikkila gick en sekundstrid mot Svensk, men det var till slut svensken som var en sekund före i mål. Svensk fick därmed en bra start på en säsong där han senare i sommar är på jakt efter sitt första individuella VM-guld.

Dubbelt svenskt på pallen

Svensk fick dessutom sällskap av en landslagskollega på pallen. Sent startande Martin Regborn avslutade starkt och slutade trea i loppet.

Jonatan Gustafsson, som i går tog karriärens första individuella pallplats, slutade fyra. Efter loppet hyllade han lagkamraterna.

– Skitkul med bra konkurrens i laget, säger han till SVT Sport.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.