Karolin Ohlsson är VM-klar. Foto: Bildbyrån

Skadade orienteraren Karolin Ohlsson fick VM-plats

Uppdaterad
Publicerad

Sveriges bästa orienterare Tove Alexandersson och Gustav Bergman blev idag uttagna till orienterings-VM. Dessutom fick Karolin Ohlsson en plats trots att hon är skadad.

Efter världscupen iHelsingfors för två veckor sedan kände Ohlsson av förvärrade skadeproblem, något som plågat henne en längre tid, och beslöt sig för att avstå alla tävlingar till VM i Norge i mitten av augusti.

SVT Sport pratade med Ohlsson för tio dagar sedan och då trodde Ohlsson att hon skulle behöva vänta på VM-beskedet till efter kvalet i början av juli. I och med dagens besked slipper Ohlsson att vänta. 

– ”Karro” kommer nu att köra specifik träning för att komma heloch stark till VM i Norge. När det gäller landslaget i övrigt såser det bra ut på skadefronten, säger förbundskaptenen HåkanCarlsson till Orienteringsförbundet.

VM avgörs i norska Östfold, nära svenska gränsen till Värmland, 13-17 augusti.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.