Tove Alexandersson Foto: TT

Tove Alexandersson bryter tävlingarna i Idre

Uppdaterad
Publicerad

Efter VM i Tjeckien i juli drabbades Tove Alexandersson av covid-19. Till världscupen i Idre var stjärnan osäker på formen och efter gårdagens femteplats bryter hon nu tävlingarna och kommer inte till start i stafetten.

”Sista 30 var jag bara tom”, skriver hon på sin Instagram.

Tove Alexandersson, 28, testade positivt för covid-19 i juli och i torsdags gjorde hon sin första tävling efter att ha drabbats av viruset. Då blev det en tredjeplats på långdistansen i världscupen. Och på medeldistansen i går landade hon en femteplats. Placeringar som med Alexandersson-mått mätt är långt under det vi vant oss vid.

Nu bryter hon tävlingarna i världscupen i Idre.

”Jag trodde jag hade återhämtat mig från covid och var redo att tävla igen. De första 60 på långdistansen var okej, de sista 30 var jag bara tom.”, skriver hon på sin Instagram.

”Efter det vill kroppen bara sova, att försöka tävla i går var inte kul. Det är dags att ta en paus, återhämta sig och inte stressa till att vara redo igen”

”Inte konstigt”

Förbundskaptenen Håkan Carlsson menar att terrängen i Idre har varit utmanande. Alexandersson har känt att det slitit mer än vanligt.

– Vilket inte är konstigt eftersom hon nyligen varit sjuk i covid-19, säger Håkan Carlsson, förbundskapten enligt svenskorientering.se.

Förstalaget i stafetten består av Hanna Lundberg, Lisa Risby och Karolin Ohlsson.

Alexandersson tog nyligen guld på fem distanser i VM i Tjeckien.

Stafetten sänds i SVT med start 13.00.

KLIPP: Tove Alexandersson trea efter coronasjukdomen (12 augusti 2021).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.