Alexandersson vann två VM-guld i fjol. Foto: Bildbyrån

Tove Alexandersson redo för VM-start

Uppdaterad
Publicerad

Hon missade VM-sprinten i lördags på grund av en förkylning. Nu lämnar Tove Alexandersson klartecken för start i långdistanstävlingen i morgon.      

– Det är bättre nu. Jag har börjat friskna till så det känns skönt. Jag räknar med att springa, säger Alexandersson till SVT Sport.   

Även utan största stjärnan har Sverige börjat bra i VM i Tartu, Estland. I går vann man guld i sprintstafett efter en bragdsträcka av Jonas Leandersson och i lördags sprang Jerker Lysell hem ett sprintbrons.

– Det har varit roligt att följa de andra i laget. Sverige har ju fått en mycket bra start på VM, säger Alexandersson.

Tove Alexandersson tog sina två första VM-guld i karriären förra året då hon vann både medel- och långdistans inför hemmapubliken i Strömstad/Tanum.

Fakta: Tove Alexandersson

Född: 7 september 1992.

Bor: Borlänge.

Klubb: Stora Tuna.

VM-meriter: Elva medaljer fördelat på sex mästerskap från 2011 till 2016. Två guld (medel- och långdistans 2016), sex silver och tre brons.

Övrigt: Är även med i världseliten inom skidorientering.

Fakta: VM-programmet

Tisdag, 10.00: Långdistans.

Torsdag, 11.00: Medeldistans.

Fredag, 11.45: Stafett.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.