Tove Alexandersson har skadat foten och missar sprintstafetten. Foto: Bildbyrån

Tunga beskedet: Alexandersson missar sprintstafetten

Uppdaterad
Publicerad

Tove Alexandersson missar dagens sprintstafett. Anledningen är stukningen hon ådrog sig i går.

– Foten var inte tillräckligt bra för att springa, säger förbundskapten Håkan Carlsson till SVT Sport.

Landslagsledningen uppger att foten som Tove Alexandersson stukade under gårdagens medeldistans sätter stopp för stjärnans medverkan i dagens sprintstafett som drar igång klockan 17.00.

– Ett tungt beslut att ta givetvis. Tove hade verkligen sett fram emot den här tävlingen, men det gäller att vara förnuftig. Det kommer fler lopp, säger förbundskapten Håkan Carlsson till SVT Sport.

– Tove kände att det fortfarande inte var tillräckligt bra för att springa. Vi tar det från dag till dag, men förhoppningen är absolut att hon ska springa skogsstafett och långdistans till helgen.

Lina Strand ersätter

Alexandersson, som planerade att springa samtliga distanser, är trots skadan positiv inför fortsättningen i EM.

– Foten är svullen men jag hoppas på att jag ska kunna springa senare i veckan, säger hon till det svenska orienteringsförbundet.

In i laget kommer nu i stället Lina Strand, regerande världsmästare på distansen.

– Hon har stor rutin, har sprungit distansen på flera mästerskap. Det känns tryggt, säger Håkan Carlsson.

Hittills har Alexandersson tagit två medaljer under EM, guld i sprint och silver i går på medeldistansen där en grov miss i samband med stukningen kostade henne guldet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.