Gunilla Lindberg besviken efter OS-nobben. Foto: SVT

Svenska OS-pampen Gunilla Lindberg brast ut i tårar efter beskedet: ”Oerhört besviken”

Uppdaterad
Publicerad

Gunilla Lindberg hade sett fram emot att få avsluta sitt olympiska uppdrag med ett OS på hemmaplan i Sverige. Efter det negativa beskedet tidigare i dag brast SOK:s generalsekreterare ut i tårar.

– Inte en chans att hon kan prata, sa SOK:s presschef Mats Olsson till SVT Sport.

Den numera 72-åriga Gunilla Lindberg har haft ett liv inom den olympiska rörelsen i 50 år.

Redan 1969 fick hon jobb hos Sveriges olympiska kommitté och har varit på alla OS sedan 1972.

Lindberg är SOK:s generalsekreterare sedan 1989. 1996 blev hon invald i IOK och är numera generalsekreterare i kommittén.

72-åringen hade sett fram emot att avsluta sitt olympiska uppdrag med ett OS på hemmaplan i Sverige. Något hon tidigare pratat om i en intervju med TT i mars.

– Jag ser det framför mig när jag har svårt att sova, sa hon då.

Brast ut i tårar

I dag vid 18-tiden gick den drömmen i kras när Thomas Bach, ordförande i IOK, läste upp Milano-Cortina som arrangör för mästerskapet 2026.

Efteråt var Lindberg fullkomligt knäckt och bröt ut i tårar.När SVT Sports utsända bad SOK:s presschef Mats Olsson om en intervju med SOK:s generalsekreterare.

– Hon är oerhört besviken och ledsen. Inte en chans att hon kan prata, sa Olsson då.

Lindberg samlade sig sedan och kunde prata med skrivande press.

– Därför är jag oerhört glad över antalet röster vi fick. Trots att de i princip sa att vi är ett högriskprojekt så fick vi 34 röster, det är enormt, sa Gunilla Lindberg då till Expressen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.