Nouri: ”Hade lite tinnitus där inne”

Uppdaterad
Publicerad

Glädjen var stor hos Östersund efter triumfen i Istanbul.

– Det är såna här matcher man vill spela hela jävla tiden – det är sånt man drömmer om som liten, säger målskytten Brwa Nouri.

Aly Keita var samlad men glad när han mötte SVT Sport efter den stora bedriften – att slå ut Galatasaray i Europa League-kvalet.

– Det var en tuff match. De pressade oss lite i början, de har mycket boll men vi gör det bra. Vi försvarar oss bra, sen får vi ett mål som var viktigt, säger målvakten SVT Sport.

Europa League

– Alla jobbar för varandra och gör det bra. De skapar inte så många vassa chanser, mest inlägg, men vi kämpar för varandra.

LÄS MER: Potter: ”Ett av mina stoltaste ögonblick”

”Oerhört stolt”

I omklädningsrummet firade de rejält efteråt.

– Jag är oerhört stolt över alla i laget.

– Man har drömt om att få spela på såna här arenor hela sitt liv, så det var bara att njuta och spela.

instagram

Gick det att kommunicera med tanke på publiken?

– Nej, det var väldigt svårt. Jag försökte, men jag tror inte det gick. Man hör ingenting där ute. Men vi har bra samarbete, jag och backarna, så det kändes bra.

”Det var magiskt”

Brwa Nouri var även han lugn efter succén.

– All den ogästvänliga miljön, allt skrik, all vibration från marken och publik och vad det innebär, det skapade ett fokus. Du var tvungen att gå in i dig själv och på något sätt kommunicera telepatiskt med resten, säger målskytten till SVT Sport.

– Jag hade lite tinnitus där inne, faktiskt. Det var magiskt, finns inte så mycket mer att säga. Man känner sig levande, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Europa League

Mer i ämnet