Curtis Edwards gjorde 2-1. Foto: Bildbyrån

Östersund kryssade mot spanska storklubben

Östersund hade en 2-1-ledning sent i mötet med Athletic Bilbao.

Men i den 89:e minuten kvitterade gästerna och svenskklubben fick ”nöja sig” med 2-2 mot den spanska storklubben.

– Det är tungt nu, säger Saman Ghoddos till SVT Sport.

Östersund rivstartade matchen och skapade en handfull chanser första tio minuterna. Närmast kom Curtis Edwards med ett friläge som räddades av Bilbao-målvakten Iago Herrerin.

Men Athletic Bilbao fick jubla med kvarten spelad när målvakten Aly Keita halkade i en bollmottagning och bjöd på öppet mål och 0-1.

Europa League

Tweet

ÖFK var dock det bättre laget matchen igenom och radade upp jättechanser. Curtis Edwards brände två frilägen i första halvlek och Alhaji Gero fick jätteläge att nicka fri i straffområdet – men nicken styrdes tätt utanför.

”Vi var så nära”

I början av andra halvlek fick man äntligen utdelning. Gero höll sig framme på målvaktsretur och dunkade in 1-1-målet.

Tweet2

15 minuter senare gav Curtis Edwards ÖFK ledningen med ett läckert volleyskott från 20 meter.

Tweet3

Östersund kunde dock inte hålla ut för en ny trepoängare. I den 89:e minuten kvitterade Onaki Williams till 2-2 efter ett läckert kombinationsspel in i ÖFK:s straffområde.

Tweet4

– När man tänker efter såhär i efterhand så ja... vi förlorade två poäng. Men ska man tänka lite längre så är det Athletic Bilbao vi kryssar mot. Det ska vi vara väldigt stolta över, säger Saman Ghoddos till SVT Sport.

– Det finns väldigt många positiva delar under matchen att ta med oss till returmötet om två veckor.

Leder gruppen

I och med poängen toppar ÖFK gruppen på sju poäng, en poäng framför Zorja Luhansk. Ukrainarna vann i kväll hemma mot Hertha Berlin. Därmed står Berlin-klubben kvar på en poäng medan Athetlic nu har två poäng.

– Nu vet vi lite mer om dem (Athletic reds anm.). Vi leder gruppen så det är bara att köra på. Det är bara att titta framåt. Förhoppningsvis kan vi få ett bra resultat med oss där nere, säger Sotirios Papagiannopoulos.