Rebecca Meyers tvingas dra sig ur Paralympics 2020 Foto: Privat

Stoppas: ”Det är hjärtskärande”

Uppdaterad
Publicerad

Trefaldig Paralympics-guldmedaljör.

Men Rebecca Meyers kommer inte till Tokyo.

Hon stoppas från att ta med sig personlig assistent.

– Det är oacceptabelt, det är hjärtskärande, säger mamma Maria.

Coronarestriktioner gör att endast en personlig assistent kan hjälpa de 33 amerikanska simparalympier som USA:s paralympiska kommitté tagit ut till Tokyo 2020. Rebecca Meyers – som vann tre guld, tog två silver och ett brons vid Paralympics i Rio de Janeiro 2016 – ville ta med sin mamma.

Men det får hon inte.

26-åringen, som föddes med Ushers syndrom och har varit döv sedan födseln och sedermera mist synen, väljer därför att dra sig ur.

– Jag har inte kunnat sova, jag har varit så stressad. Jag har inte kunnat vara mitt bästa jag. Jag vet att jag kan vara det med resurserna som jag behöver, säger Rebecca Meyers till Washington Post.

Rebeccas mamma och personliga assistent Maria berättar för tidningen att hon tycker det är oacceptabelt. Och att åka själv inte är ett alternativ för Rebecca, eftersom paralympiern är livrädd för att göra det och har skakande legat ihoprullad som en boll över tanken.

Sympatiserar

Mamma Maria och Rebecca menar att USA:s paralympiska kommitté har haft möjlighet att lösa problemet sedan i februari.

– Jag sympatiserar helt med era bekymmer och önskar att vi kunde hitta en lösning, säger kommitténs sportsligt ansvariga Rick Adams.

Paralympics avgörs mellan 24 augusti och femte september, och sänds i SVT.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer