Foto: Oisphotos.

Fortsatt tungt för curlinglaget i Paralympics

Sveriges curlinglag förlorade sin fjärde raka match i Paralympics efter 3-8 mot Slovakien. – Knepigt. Det vi tänker nu är att hitta vårt spel, komma in i turneringen och vinna några matcher, säger Sveriges skippet Viljo Pettersson Dahl till SVT Sport.

Det har inte varit Sveriges mästerskap för det svenska curlinglaget. Förlust i premiären mot Kina följt av två förluster mot Kanada och USA. I den fjärde matchen blev det återigen förlust när Slovakien vann överlägset.

Sverige satte sig tidigt i ett 0-3-underläge men lyckades reducera i den andra omgången och skapa kontakt. Slovakien drog dock ifrån på nytt och inför den femte omgången låg Sverige under med 1-6. Det blev bara sju omgångar i matchen då Slovakien drog ifrån till 8-3.

– Vi började svajigt. Vi har problem med stenarna, de greppar så bra i isen att vi har svårt få iväg dem i releasen. Så lite tekniska problem, säger Viljo Pettersson Dahl.

Men det är väl lika för alla?

Ja, det ska det va. Men man har ju olika teknik och olika huvuden, så vissa påverkas mer.

”Måste hitta vårt spel”

Fyra raka förluster, börjar se knepigt ut?

– Ja, knepigt, knepigt... det vi tänker nu är att hitta vårt spel, komma in i turneringen och vinna några matcher. Målet var ju topp 6, det är det fortfarande.

Sverige åkte även på sin femte raka förlust efter 1-6 mot Storbritannien. Nu återstår fem matcher för det svenska curlinglaget.

GUIDE: Så sänder SVT från Paralympics

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer