Sverige fortsatt utan medalj: ”Bordtennisen en besvikelse”

Uppdaterad
Publicerad

Sju medaljer är den svenska truppens målsättning i Paralympics i Tokyo. Men snart halvvägs in i spelen står Sverige fortfarande på noll.

– Det är klart att den (stämningen) inte är jublande glad. Men vi har fortfarande chanser kvar, säger Helene Ripa.

Norge har tagit två guld och ett brons, Danmark en medalj av varje valör. Men Sverige väntar fortfarande på sin första.

Paraförbundets sportchef är inte orolig, men säger att det faktum att ingen svensk bordtennisspelare tog sig längre än kvartsfinal individuellt, var oväntat.

Paralympics

– Bordtennisen är en besvikelse, men annars ser det bra ut. Några har överraskat, exempelvis ridsporttjejerna, och vi har trots allt sex sjätteplatser och åtta personbästa. Så det är godkänt, säger Inês Lopes.

Flera medaljchanser återstår

Och fler medaljchanser återstår för Sverige. Förutom lagtävlingarna som börjar på tisdag inleds också skyttetävlingarna i morgon och cyklisten Anna Beck har sina två favoritdistanser kvar.

På torsdag är det även kval för kanotisten Helene Ripa, som var fanbärare på ingivningen.

Hur är stämningen i truppen?

– Det är klart att den kanske inte är där den skulle vara om vi hade lyckats ta oss vidare i pingisen. Det är klart att den inte är jublande glad. Men vi har fortfarande chanser kvar och jag tycker ändå att vi gör ett bra jobb, säger den nyss fyllda 50-åringen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Paralympics

Mer i ämnet