Foto: Oisphotos.

Samarbetet mellan OS och Paralympics fortsätter

Uppdaterad
Publicerad

Paralympics hade precis invigts när det stod klart att samarbetet mellan de olympiska spelen och de paralympiska spelen fortsätter till 2032.

– Båda organisationerna delar en passion om att sport kan förändra världen, säger internationella paralympiska kommitténs ordförande Andrew Parsons.

Internationella paralympiska kommittén, IPC och Internationella olympiska kommittén, IOK meddelade i dag under en presskonferens att samarbetet mellan de två organisationerna fortsätter. Det betyder i praktiken bland annat att det fortsätter att vara obligatoriskt för en nation som annordnar ett olympiskt spel att också annordna ett paralympiskt spel.

Thomas Bach, orförande i IOK tillsammans med Andrew Parsons, ordförande i IPC berättar vidare att de tillsammans ska arbeta för att synliggöra Paralympics till en bredare publik.

– Båda organisationerna delar en passion om att sport kan förändra världen. Det är passande att detta avtal signeras i Sydkorea eftersom det var här de två spelen kom samman 1988. 30 år senare är vi här för det största Paralympiska vinterspelet hittills med rekordmånga deltagare, från rekordmånga länder, säger Parsons.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Paralympics

Mer i ämnet