Zebastian Modin (th) med sin ledsagare Emil Jönsson. Foto: TT Nyhetsbyrån

Svenska medaljhoppet missar hela VM

Uppdaterad
Publicerad

Det blir inget VM för paraskidåkaren Zebastian Modin.

Anledningen är att han fortfarande inte återhämtat sig från covid-19.

– Det är såklart väldigt tråkigt, säger han.

Zebastian Modin, med fem VM-medaljer och lika många Paralympicsmedaljer på meritlistan, testade positivt för covid-19 fem dagar före VM i Lillehammer, som inleddes i torsdags förra veckan.

Då var hoppet inte helt ute för att han åtminstone skulle kunna starta i sprinten på lördag. Men nu meddelar Modin att han står över VM helt och hållet.

– Vi har bestämt att vi inte ska åka i alla fall. Jag hade kanske kunnat köra sprinten i helgen, jag har kommit igång att träna lite och så. Men vi vill inte chansa, säger han till TT.

– Hade det inte varit något Paralympics i år så hade jag kört sprinten.

Han framhåller att Paralympics är det stora målet den här säsongen. Modin hoppas att coronasmittan inte ska påverka hans möjligheter att plocka nya mästerskapsmedaljer i Peking i mars.

– Det är svårt att säga, för alla verkar reagera så olika. Men som det känns nu, så hoppas jag att jag inte ska göra det. Men sen vet man inte när man går på och börjar träna hårdare och tävla, säger Modin.

Paralympics invigs den 4 mars.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.