Meylemans mardrömsstart: Fördes bort – utan att veta var

Uppdaterad
Publicerad

En av de största mardrömmarna för OS-idrottare är att bli isolerade efter positiva coronatest.

Det var precis det som hände belgiskan Kim Meylemans.

Men när hon testats negativt tillräckligt många gånger tog det inte slut.

Då fördes hon, utan att själv veta om det, till ett okänt ställe – och fick beskedet att hon måste vara isolerad där i ytterligare sju dagar.

När idrottarna anländer till Peking måste de genomgå ett covid-test, och förs till ett särskilt karantänshotell om de testar positivt.

Och det var det som skedde för den belgiska skeletonåkaren Kim Meylemans, 25.

OS i Peking 2022

Fick åka ambulans

Men när hon testats negativt tre gånger på tre dagar meddelade Belgiens olympiska kommitté tidigare i dag att hon skulle få återvända till OS-byn.

Och det var det som Kim Meylemans själv trodde skulle ske när hon fick sätta sig i en ambulans och lämna karantänshotellet under onsdagen. Men så blev det inte.

– På väg till OS-byn så åkte ambulansen till en annan lokal, där jag är nu, säger en tårögd Meyelemans i ett känslosamt Instagram-inlägg, innan hon blir så känslosam och tvingas avbryta en kort stund, för att sedan fortsätta:

– Där är jag nu. Min olympiska kommitté blev också förvånad. Jag förväntas stanna här i ytterligare sju dagar, med två PCR-tester om dagen utan att ha kontakt med några andra människor.

– Vi är inte ens säkra på att jag någonsin får återvända till OS-byn. Detta är så klart väldigt svårt för mig. Så jag ber er alla att ge mig lite tid och fundera över mitt nästa steg, för jag är inte säker på att jag klarar ytterligare två veckor av OS med denna isolering.

Glädjande besked

Men hennes inlägg, i kombination med arbete från Belgiens olympiska kommitté, gav resultat. För strax innan midnatt, kinesisk tid, kom ett glädjande besked. IOK meddelade då att hon under torsdagen skulle få ett enkelrum i OS-byn, och därefter räknas som en ”nära kontakt”, vilket innebär att hon kommer att tvingas hålla lite mer distans än andra.

– 23.35 så knackade det på min dörr, och jag eskorterades till OS-byn. Nu är jag på en flank där jag är i isolering, men jag är åtminstone tillbaka i OS-byn. Jag känner mig trygg och jag kan träna lite bättre här, säger hon i ett Instagram-inlägg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Peking 2022

Mer i ämnet