OS-hjältarna hyllades i Sverige: ”Helt fantastiskt”

Uppdaterad
Publicerad

Några av OS-hjältarna är tillbaka på svensk mark.

På Stockholms centralstation hyllades guldmedaljören Walter Wallberg, puckelpist, och bronsmedaljören Almida de Val, curling.

– Man kommer hem till svensk mark med en guldmedalj runt halsen, att då få det här bemötandet är superkul, säger Wallberg till SVT Sport.

Han var först ut av alla svenskar att ta ett OS-guld i Peking. Den svenske 21-åringen slog till med en supertävling i puckelpistfinalen och knep guldet före storstjärnan från Kanada, Mikael Kingsbury.

Under onsdagen var 21-åringen tillbaka i Sverige och hyllades på Stockholms centralstation tillsammans med Almida de Val som var med och tog brons i mixedcurling.

OS i Peking 2022

– Det är helt fantastiskt. Man kommer hem till svensk mark med en guldmedalj runt halsen, att då få det här bemötandet är superkul, säger Wallberg.

Vem var den första du ringde efter OS-guldet?

– Mamma och pappa såklart. De är en stor del i det här och har skjutsat till alla träningar och allt vad det kan vara, säger han.

Walter Wallberg kommer att tävla igen redan på fredag. 11 februari, på fredag, arrangeras en Europacuptävling i Hammarbybacken. Då ställer hela OS-laget med Walter Wallberg, Ludvig Fjällström, Felix Elofsson och Oskar Elofsson upp.

KLIPP: Därför vann Walter Wallberg OS-guldet (5 februari)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Peking 2022

Mer i ämnet