Foto: Bildbyrån/SVT

Blomquist: ”Calle den vassaste avslutaren”

Uppdaterad
Publicerad

SVT Sports expert Anders Blomquist hoppas att Calle Halfvarsson har en stigande form och att det visar sig på sprintstafetten där han ska köra med Marcus Hellner.

– Om Calle närmar sig en bra känsla är han den vassaste avslutaren, säger Blomquist.

Halfvarsson, som haft en tung säsong och ett tungt mästerskap, åkte bra på sin sistasträcka i stafetten i söndags trots att han gick ut som avhängd från medaljstriden och såg det som ett sätt att bygga form inför kommande tävlingar.

SVT-expert Blomquist hade också kunnat tänka sig Oskar Svensson, som inte heller fick chansen i 4x10 km-stafetten, på bekostnad av Marcus Hellner.

OS i Pyeongchang 2018

– Det finns tre åkare och Oskar Svensson är ett starkt alternativ, säger Blomquist som tror att det finns möjligheter till medalj.

”Vallarna måste ha en bra dag”

– Det finns en chans till medalj om åkarna presterar på topp och att vallarna har en bra dag.

Vallarna hade problem att få de klassiska skidorna på 4x10-stafetten att både fäste och glid men har inte det problemet inför sprintstafetten på onsdag eftersom den avgörs i fristil.

Norge är favorit med Johannes Hösflot Kläbo som given slutman.

– Det ger en väldig styrka att ha honom. Norge är favorit men det finns flera lag som kan utmana.

Sprintstafetten avgörs på onsdag klockan 09.00.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Pyeongchang 2018

Mer i ämnet