Lindström: ”Något alldeles extra att få defilera hem guldet”

Uppdaterad
Publicerad

Högdramatisk avslutning.

Duell om guldet mellan Norge och Sverige i herrstafettens sista skytte.

Då hade Fredrik Lindström starkast psyke.

– Vi kom ju in samtidigt, båda bommade första skottet. Sedan hör ju jag att han (Emil Hegle Svendsen) även bommar det andra skottet, medan jag tar det väl lite lugnare kanske och sätter mina fyra. Då vet jag att jag har försprång, och sedan när första extraskottet sitter förstår jag att nu får de jaga mig, säger Fredrik Lindström till SVT Sport.

Svendsen bommade fyra skott och tvingades till en straffrunda.

OS i Pyeongchang 2018

Visste du att han hade bommat så mycket när du stack iväg?

– Nej, men sedan åker jag ju en sväng ut ur stadion och kommer tillbaka när man ser skjuttavlorna igen och då såg jag att han hade en svart prick kvar – och då förstod jag att jag hade ett rejält försprång.

Och sedan kunde du defilera hem ett OS-guld.

– Jag har ju visualiserat den här situationen många gånger, och alltid har det varit en spurtuppgörelse, inte att jag ska ha närmare minuten i försprång. Det var väl angenämt att det blev så, och det var något alldeles extra att få defilera hem guldet.

Intervjuer med guldhjältarna hittar du i spelaren ovan.

Alla resultat i OS hittar du här.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Pyeongchang 2018

Mer i ämnet