Foto: Privat och Bildbyrån

Mamma Myhrer: ”Han förtjänar OS-guldet otroligt mycket”

Uppdaterad
Publicerad

André Myhrer stod för en sensationell prestation när han knep OS-guld i herrarnas slalom, men mamma Myhrer är inte förvånad över sonens framgång.

– Jag trodde och hoppades att det skulle räcka hela vägen till guld. Jag är helt överväldigande glad och lycklig, säger André Myhrers mamma Christina Myhrér till SVT Sport.

Mamma Myhrer följde sonens åk hemma i vardagsrummet i Bergsjö i Hälsingland. Och hon kände sig hyfsat lugn när André Myhrer ställde sig i startposition.

– Jag såg att han åkte väldigt bra i första åket så jag kände mig väldigt lugn när han skulle starta i andra åket. Jag hade samma känsla som när han vann världscupen 2012 och jag trodde och hoppades att det skulle räcka ända fram till guld, och det gjorde det, säger Christina Myhrer till SVT Sport. 

– Jag är helt överväldigande glad och lycklig. Han förtjänar OS-guldet så otroligt mycket. Han förtjänar det så otroligt mycket. Han har slitit med ryggproblem så han har inte kunnat träna fullt ut, så jag vet hur mycket det här OS-guldet betyder för honom.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Pyeongchang 2018

Mer i ämnet