Myhrer: ”Både en lättnad och en fantastisk känsla”

Uppdaterad
Publicerad

Det tog slut i kvartsfinal för Sverige i den alpina lagtävlingen. Men André Myhrer fick med sig ett guld i slalom från hans troligen sista OS.

– Jag tror inte att det blir något mer OS för min del, säger Myhrer till SVT Sport.

OS tog slut lite tidigare än väntat för André Myhrer när Sverige åkte ut i kvartsfinal.

– Jag har haft en otrolig känsla sen jag bärgade guldet. Jag har haft en känsla av att det skulle kunna gå ganska bra här idag men tyvärr så är vi ute redan i andra matchen mot Österrike. Men så är det, det är små marginaler i den här sporten.

OS i Pyeongchang 2018

”Fantastisk känsla”

Men han tar med sig sin första guldmedalj i olympiska sammanhang.

–Häftig känsla att få uppfylla sina största drömmar på det sättet och få en guldmedalj över halsen, höra nationalsången och se svenska flaggan hissas. Jag har kämpat så länge.

– Jag har varit med i världstoppen sedan 2004-2005 egentligen, så jag har en lång karriär bakom mig och någonstans tar det slut. Men att ändå få ta det här guldet som jag har längtat efter så mycket är både en lättnad och en otrolig fantastisk känsla att uppnå det målet.

Troligt är att det var 35-åringens sista OS. Han kom fyra i Turin, trea i Vancouver och körde ur i Sotji.

– Man ska väl aldrig säga aldrig men just nu så ska jag njuta av det här och så kommer jag köra hårt inför Åre 2019 och sen när den säsongen är klar så får vi summera och se vad som är möjligt. Men jag tror inte att det blir något mer OS för min del.

”Tillåta sig att njuta lite mer nu”

Men det har inte riktigt sjunkit in än att han är olympisk guldmedaljör.

– Nu är OS över för min del och det har varit helt fantastiskt och nu kan man kanske tillåta sig att njuta lite mer. När man kommer hem och får landa lite i det här så kommer man kanske inse vad man har gjort.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Pyeongchang 2018

Mer i ämnet