Jacob Hård och Anders Blomquist. Foto: Bildbyrån

Så följer du OS i SVT

Uppdaterad
Publicerad

9-25 februari är det dags för de olympiska vinterspelen i PyeongChang, Sydkorea.

Rätten att sända själva tävlingarna äger Discovery Networks men bilder från tävlingarna, intervjuer och reportage kommer du att se i våra ordinarie nyhetsprogram Morgonstudion, Sportnytt, Rapport, Aktuellt, lokala nyheter och Sportspegeln. Programmen går att se både i TV och i SVT Play och samtliga nyhetsprogram med OS-bilder i SVT Play kommer att vara geoblockerade, dvs enbart möjliga att se inom Sverige. Mer info om geoblockering hittar du här.

Morgonstudion – det bästa från natten tävlingar

OS i Pyeongchang 2018

I Morgonstudion får du det bästa från nattens tävlingar, senaste nytt och direktrapporter från våra utsända på plats i Pyeongchang. Från SVT Sport är Jacob Hård, Marie Lehmann, Mattias Sandberg och fotograf Pelle Sterner på plats. Från SVT Nyheter är utrikeskorrespondenten Susan Ritzén på plats.

Morgonstudions sportdelar sänds vardagar klockan 06:47-07:00, 07:17-07:30 och 08:17-08:30 i SVT1 eller på SVT Play. Det bästa från Morgonstudions OS-bevakning kommer att publiceras i SVT Play från kl 15:00.

Under morgonen kommer vi också att visa tävlingsbilder i varje Rapport-sändning från 06:00. Morgonens Rapport sänds varje hel och halvslag till och med klockan 09:00. Rapport kan du även se direkt eller i efterhand på SVT Play.

Sportnytt och Sportspegeln – dagens största händelser

Sportnytt sänds vardagar 18:25 och 22:00. Här får du det bästa från dagens tävlingar, intervjuer med idrottare och experter och senaste nytt från Pyeongchang.

Fredagar sänds sena Sportnytt 21:30 i SVT1.

Lördagar sänds Sportnytt 17:55 och 19:45 och på söndagar 17:55.   

På söndagarna sänder vi som vanligt Sportspegeln 19:00 i SVT1. Här kommer vi gästas av experter och andra namnkunniga inom sina idrotter och du får det bästa från OS sammanfattat av SVT Sports reportrar.

Sportnytt och Sportspegelns samtliga sändningar går att se direkt i SVT Play eller i efterhand.

SVT Sports app – med senaste OS-nytt

Vill du ha de senaste OS-nytt, resultat och liverapporter? Då rekommenderar vi dig att ladda ner SVT Sports app och slå på funktionen pushnotiser. SVT Sports app finns gratis där appar finns.

Älskar du längdskidor? Då kommer du att kunna ställa frågor och chatta med våra välkända kommentatorer Jacob Hård och Anders Blomquist när längdtävlingarna pågår. Liverapporterna finner du på svtsport.se eller i SVT Sport-appen.

Jacob har bevakat 15 OS på plats, Pyeongchang blir hans 16:e. Jacobs första OS gjorde han 1980 under sommarspelen i Moskva. Anders var landslagsåkare i många år och vann Vasaloppet 1988. Duon har kommenterat längdskidor ihop i många år. Vill du hänga med Anders och Jacob är det bara att surfa in på SVT Sports app eller www.svtsport.se under längdtävlingarna.

Text-tv

Förutom nyhetsbevakning av de olympiska spelen i TV och på svtsport.se så kommer du självklart att finna OS-nyheter i korthet på text-tv. Det gör du på sidan 440 och framåt. På sidan 470 finner du resultatbörsen för vinter-OS.

Dessutom erbjuder vi en nyhet i form av liveuppdatering på längdskidor och skidskytte, något vi tidigare enbart haft på alpint.  

OS-nyheter i SVT

SVT Sport har bevakat OS sedan 1960. Vi kan sportnyheter och jobbar dagligen med det. Under OS i Pyeongchang kommer vi att nyhetsbevaka spelen dygnet runt och uppdatera dig så sakligt vi kan. Vår ambition är att göra den bästa OS-bevakning vi bara kan i nyhetsväg och guida er genom spelen på bästa sätt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Pyeongchang 2018

Mer i ämnet