Henrik Harlaut missade slopestylefinalen

Publicerad

OS i Pyeongchang tog slut i kvalet för Henrik Harlaut. Han fick inte chansen att förbättra sjätteplatsen från Sotji.

Den stora stjärnan Henrik Harlaut var illa ute inför den andra kvalomgången. Han visade upp ett nytt trick i första åket, men föll i landningen och pressen var stor inför andra.

Men efter en hårfin miss, på ett räcke, hjälpte det inte att han visade upp ett nytt briljant trick.

Han ökade visserligen till 75.80 men det krävdes betydligt mer för final och den största svenska stjärnan, som kommer från dubbla guld i X-games Aspen, missar finalen.

Kvalsuccé för Wester

Oscar Wester, som tidigare sagt att OS-banan i Pyeongchang är den bästa banan han nånsin åkt , fick en knackig inledning på kvalet.

Men i kvalets andra åk vände han kvaltävlingen till succé, med imponerande 95.40.

Med det var han bäst av alla i kvaltävlingen som, precis som förutspåtts, höll hög klass. Åtta åkare stannade på poäng över 90 och det krävdes 85.80 för att nå finalen.

Tung svenskdag

Jesper Tjäder gick inte vidare från kvalet efter en miss på det minsta räcket i banan. Efter en tung landning i ett för övrigt imponerande första åk var han tvungen att förbättra sina 60.60. Efter missen på räcket var det inte möjligt och resultatet var långt ifrån tillräckligt för en finalplats.

Oliwer Magnusson var bästa svensk efter första åket och låg på finalplats med 73.20, men redan då tydde mycket på att han skulle behöva förbättra det för att säkra finalbiljett. Något han inte lyckades med och därmed missade även han finalen.

Alla resultat hittar ni här.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer