Ester Ledecka skrällde i damernas super-G. Foto: TT Nyhetsbyrån

Ester Ledecka superskrällde i super-G

Uppdaterad
Publicerad

Anna Veith hade utropats som segrare i målfållan – men snowboardåkaren Ester Ledecka snuvade henne på guldet. Den chockade tjeckiskan var en hundradel före Veith i mål efter ett sensationellt åk. Tina Weirather knep bronset.

Ledecka, som har två VM-guld i snowboard, såg ut att tvivla på den gröna skylten när hon gick i mål, men skrällsegern var ett faktum.

”Vad är det som händer?”

Därmed är den österrikiska dominansen – alpinnationen hade tre raka OS-guld i damernas super-G inför lördagens tävling – bruten.

OS i Pyeongchang 2018

– Jag kom i mål och och alla bara skrek. Jag undrade varför alla skrek och vad det är som händer, sade en tagen Ledecka till Kanal 5 efter sin OS-seger.

Hörnblad stabil

Svenska Lisa Hörnblad, som har en 22:a plats som bäst i världscupen, gjorde en stabil OS-debut och gick i mål 1,69 sekunder långsammare än Ledecka.

Lindsey Vonn, den största favoriten inför loppet, slutade delad femma efter en miss i mitten av åket. Hon får en ny chans att ta sitt andra olympiska guld när det är dags för damernas störtlopp.

Alla resultat hittar du här.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Pyeongchang 2018

Mer i ämnet