Frida Hansdotter hyllas av det svenska folket efter OS-guldet.

Tittarnas hyllningar till Hansdotter efter OS-guldet

Uppdaterad
Publicerad

Frida Hansdotter vann OS-guldet i slalom efter hundradelsrysare mot Wendy Holdener. Nu hyllas ”Guld-Frida” av SVT Sports tittare.

”När Holdener gick i mål skrek jag högt, jag hoppas att jag inte väckte grannarna”, skriver Martin Bernandersson till SVT Sport på Twitter.

Även om Frida var en stark medaljkandidat, kom OS-guldet som en chock för många. Detta då Mikaela Shiffrin hade målats upp som den stora favoriten. Men då den 22-åriga amerikanskan slutade först på en fjärdeplats, blev det en annan kamp om guldet.

Frida Hansdotter stod för ett starkt andra åk och när hon var i mål återstod endast schweiziskan, Wendy Holdener. Väl i mål blev det en rysare där Holdener var endast fem hundradelar efter Hansdotter, som därmed tog hem guldet.

OS i Pyeongchang 2018

Instagram

”Kudden får torka i helgen”

SVT Sports Instagram var en av de kanaler där hyllningarna snabbt strömmade in.

”Grattis Frida!!! Så underbart, så välförtjänt, så fantastiskt. Kudden lär få torka under helgen”, skriver Marcus.

Malin skriver: ”Superkul! Stort grattis Frida Hansdotter!! Mycket välförtjänt!” och Eva fyller på: ”Yesss! Härligt. Jättestort GRATTIS Frida till din GULD-medalj. Den är du väl.”

”Otroligt härligt att vakna till”

Många var det som vaknade till Hansdotters knall.

”Ojoj. Första man läser när ögonlocken öppnas. Fyfan vilken härlig start på ett aktivt soffliv. Grattis å Grattis igen”, skriver Jan på SVT Sports Facebooksida och laddar för en OS-dag i soffan.

Eva-Britt håller med: ”Det var otroligt härligt att vakna till detta. Stort grattis, välförtjänt.”

Avslutningsvis börjar Tuğrul drömma om fler medaljer: ”Ska vi göra det bättre än i Turin? Då det blev sju guld!”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Pyeongchang 2018

Mer i ämnet