Vallachefen: ”Jag ber om ursäkt”

Vallachefen Urban Nilsson bad om ursäkt för de dåliga skidorna på de klassiska sträckorna som förstörde den svenska stafettdagen. En femteplats efter två raka OS-guld är ett misslyckande. – Jag ber om ursäkt till grabbarna och svenska folket som tittade på tv. Jag ber om förlåtelse, säger Nilsson till SVT Sport.

Bara med blotta ögat såg man att det var dåliga skidor på Jens Burman och Daniel Rickardsson. Urban Nilsson erkänner att man inte fått till det.

– Jag får ta på mig det och det är svårt att säga vad det beror på. Vi får ha ett möte och analysera det, säger Nilsson som har viktiga tävlingar runt hörnet. På onsdagen avgörs sprintstafetten och till nästa helg avgörs 30 och 50 km, de längre distanserna i klassiskt. Lagsprinten avgörs i fritt som är mindre känsligt för vallning eftersom det inte behövs något fäste under skidorna.

”Lära oss av misstagen”

– Vi får lära oss av misstagen och lägga det här bakom oss och titta framåt, säger Nilsson som inte mår bra.

– Det gör ont i ett idrottshjärta och jag känner mig mållös, säger han.

Grip: ”Jag tycker att killarna gör det väldigt bra”

Förbundskaptenen Rikard Grip beklagade vallamissen.

– Killarna gör det välidigt bra och krigar där ute. Tyvärr hade vi inte materialet i dag, säger han.

Han är nöjd med laguttagningen. SVT Sports expert Anders Blomquist hade exempelvis hellre sett Oskar Svensson i stället för Jens Burman och Anna Haags uttagning i går rörde  upp känslorna.

– Vi har tagit rätt beslut och de gjorde det väldigt bra. Ryskan åkte på första sträckan snabbare än Charlotte Kalla gjorde på andra och Anna Haag löste det på ett bra sätt, säger Grip.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer