VM-deltävlingen i Höljes 2018. Foto: Bildbyrån

Rallycross-VM i Höljes flyttas till augusti

Uppdaterad
Publicerad

Rallycross-VM i värmländska Höljes flyttas. I stället för tävlingar första helgen i juli som varit tradition får nu Höljes inleda VM med tävlingar 20–23 augusti.
– Om myndigheterna tillåter, säger Morgan Östlund, general manager för arrangemanget.

Rallycrossen i Höljes brukar vara en folkfest med publik på upp emot 50 000 åskådare i grusgropen i Värmlandsskogen. Första helgen i juli kallas ofta ”magic weekend”.

– Men att vi får ett nytt datum att jobba med känns bra. Optimismen finns och viljan finns. Men det här är plan B. Det finns också en plan C och en plan D, säger Morgan Östlund.

Frågan är om det så sent på sommaren finns en möjlighet att samla en så stor publik som man brukar, även om det skulle vara tillåtet.

– Samtidigt kan man tänka att det finns ett uppdämt behov av att få gå på idrottstävlingar. Att det dessutom blir VM-premiär innebär att det inte bara blir en vanlig augustikväll. Det blir lite extra tänker jag, säger Morgan Östlund.

Rallyross-VM inleds nu i Höljes och följs av ett kompakt program med ytterligare sju tävlingar fram till och med oktober, för att sedan avslutas på Nürburgring i Tyskland i mitten av december.

ARKIV: Nu drar Rallycross-festen i gång (4 juli 2019)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Arrangörerna hoppas på nytt publikrekord när årets rallycross-tävlingar drar igång. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer