Arkivbild: John Whitaker Foto: TT nyhetsbyrån

Färdigtävlat för ryttarlegendar efter otäckt fall

Uppdaterad
Publicerad

Under onsdagens inledande tävlingsklass i Scandinavium gick ryttarlegendaren John Whitaker och hösten Argento omkull. Nu kommer beskedet att den 63-årige OS-medaljören har brutit ett nyckelben.

John Whitaker, känd för att ha vunnit flera internationella mästerskapsguld och två världscupfinaler, var med om en olycka under onsdagens inledande hopptävling.

Den i dag 63-årige britten och hästen Argento gick omkull efter hinder nummer sju och publiken i Scandinavium drog efter andan.

Whitaker var snabbt upp på benen igen, men en läkarundersökning visade att han brutit ett nyckelben och tvingas ställa in fortsätt tävlande i Göteborg.

Känd tillsammans med vita sagohästen Milton

Den brittiske veteranen var inte kvalificerad till världscuptävlingen, men inbjuden för att delta i de internationella hopptävlingarna.

John Whitaker är ett välkänt ansikte inom ridsportvärlden, många minns hur han på 80- och 90-talet tillsammans med den minst lika kända vita hästen Milton, nådde stora framgångar.

Hästen Argento klarade sig utan större skador.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.