Peder Fredricson var med och vann i Falsterbo. Foto: Bildbyrån

EM-biljetter på spel när Sverige intar Aachen

Uppdaterad
Publicerad

Med en månad kvar till EM är det mycket som ska sättas på plats för de svenska ryttarna. För både hopp- och dressyrryttare står EM-biljetter på spel, dessutom har båda lagen möjlighet att vinna Nations Cup för andra helgen i rad.

I kväll inleds de stora tävlingarna i tyska Aachen, först på programmet står Nations Cup i hoppning. Sverige kommer till Aachen med en seger i bakfickan. I Falsterbo blev det hemmaseger efter en mycket spännande omhoppning.

Precis som förra helgen kommer Peder Fredricson att rida sist av de svenska ekipagen, denna gång på Christian K, men i kväll är det tre andra ryttare som rider före honom. Henrik von Eckermann, Angelie von Essen och Evelina Tovek.

Sverige ligger just nu på en delad åttondeplats i sammandraget, 160 poäng bakom ledande Frankrike. En seger är värd 100 poäng. Sverige har bara ställt upp i två av säsongens hittills fem tävlingar, medan Frankrike bara missat en enda.

Sverige i topp i dressyren

På dressyrsidan leder Sverige Nations Cup, 16 poäng före Nederländerna och 17 före Tyskland. Men på hemmaplan väntas tyskarna ställa upp med sitt EM-lag och blir en svår när att knäcka för Sverige som även de vann på hemmaplan i Falsterbo. Här är det ett helt nytt lag jämfört med föra helgens kvartett. Michelle Hagman Hassink, Rose Mathisen, Antonia Ramel och Therese Nilshagen är de som tävlar för Sverige på lördag.

Men för samtliga ryttare är det mer än en vinst i helgens tävlingar som står på spel. Nästa vecka tas EM-truppen ut inför mästerskapet som går av stapeln 19–25 augusti i Rotterdam. Ett bra resultat i Aachen kan alltså leda till en EM-biljett.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.