Peder Fredricson. Foto: TT Nyhetsbyrån

Fredricson: ”Allt talar för att det inte blir så mycket i år”

Uppdaterad
Publicerad

Efter att anrika Olympia Horse Show i London igår ställdes in så är nu sex av tretton deltävlingar i hoppvärldscupens västeuropeiska liga inställda. Den svenske stjärnan Peder Fredricson är inte förvånad.
– Det var ganska väntat. Inomhustävlingarna som lever på publiken får svårt med ekonomin när man inte kan sälja biljetter, säger han till SVT Sport.

Coronapandemin gjorde att ridsportens utomhussäsong till stora delar blev spolierad. Redan nu är även inomhussäsongen rejält decimerad.

Världscupens västeuropeiska liga skulle ha inletts den 14 oktober i Oslo och sedan gått vidare till Helsingfors, men nu är premiären planerad att bli i franska Lyon den 28 oktober.

VC-final i Göteborg

Sammanlagt återstår bara sju av tretton deltävlingar.

– Vi får ta det lite som det kommer. Verona och Lyon har fortfarande inte ställt in, men vi får se hur det blir. Jag har fyra utomhustävlingar kvar och sedan får vi helt enkelt se hur det blir internationellt på högsta nivå. Men allt talar för att det inte blir så mycket i år, säger Peder Fredricson.

Världscupfinalen är planerad att avgöras i Göteborg den 31 mars till den 4 april 2021.

”Konkurrensen är hårdare”

Fredricson har hunnit tävla en del i sommar och då det väl har blivit av har tävlingarna hållit hög nivå.

– Det har varit väldigt bra kvalité på de tävlingar jag har varit på. Det blir lite färre som kan tävla, men kvalitén på tävlingarna är fortfarande lika hög och konkurrensen är hårdare för att alla slåss om att leverera på de tävlingar som är, säger han.

I dressyrens världscup återstår bara sex deltävlingar. Även där skulle en deltävling ha varit på Olympia i London.

KLIPP: Fredricson trea i St Tropez (5/7)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Peder Fredricson trea i St Tropez Foto: Bilder från Grand Prix TV

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer