Fredricson och All In åter en vinnarduo

Uppdaterad
Publicerad

För två månader sedan vann de EM-guld – i dag var Peder Fredricson och All In tillbaka högst upp på pallen som vinnare av Grand Prix-finalen i Jönköping.

– Det känns jättebra av många anledningar, dels för att det är första starten sen EM-guldet. Sen var det en fantastisk tävling med riktigt starkt startfält, säger Peder Fredricson till SVT Sport.

Det är tredje året i rad som Europamästaren Peder Fredricson vinner den prestigefyllda finalen, varav den andra segern med All In. Förra året vann han med Zaloubet.

I ett stjärnfyllt startfält gjorde till slut elva ekipage upp i en rafflande omhoppning, men ingen kunde rå på guldduon.

All In som gjorde sin första tävlingsstart efter EM i torsdags, briljerade inne på banan och någon ringrost efter semestern efter guldet i Göteborg syntes verkligen inte.

Fredricson och All In satte två fina felfria rundor och med sin tid i omhoppningen, 38,16, så blev segermarginalen till slut hela 70 hundradelar till tvåan Stefanie van den Brink och hennes Baronescha.

Henrik von Eckermann och Chacanno, som vann fredagens kval, slutade på en tredjeplats.

– Min häst gjorde ett väldigt bra jobb idag och kunde inte ha hoppat bättre. Jag missade själv lite vid sista hindret i omhoppningen, skulle tagit ett mindre galoppsprång, men det får stå på min egen sida, säger Henrik von Eckermann till SVT Sport.

Nästa helg rider både Peder Fredricson och Henrik von Eckermann världscupen i Lyon som sänds i SVT nästa söndag.

– Jag är var jag vill vara här, så kan jag vara på den här platsen på söndag också så är jag väldigt nöjd, säger Fredricson glatt efter kvällens seger och säsongsdebuten inomhus med All In.

Fullständigt resultat

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.