Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Peder Fredricson, här med hästen Catch me not S. Foto: Bildbyrån

Fredricson står över Nations Cup: ”Passar bättre med en individuell plan”

Uppdaterad
Publicerad

Peder Fredricson är på plats på tävlingarna i Falsterbo med Christian K, VM-hästen från Tryon 2018, men finns inte med i det svenska laget som rider Nations Cup på fredagen, en klass som SVT sänder.

– Hästen har inte tävlat tillräckligt mycket den senaste tiden för att göra två stora klasser den här helgen, säger förbundskapten Henrik Ankarcrona till SVT Sport.

Peder Fredricson matchar tre hästar mot VM; All In, Catch Me Not S och Christian K, men har under året tävlat mer sparsamt än tidigare, efter att ha haft ett hektiskt tävlingsschema i jakten på att bli världsetta.

Christian K har under våren vunnit på svensk mark men bara gjort tre internationella tävlingar i år.

– Det är ju flera större klasser här i Falsterbo och den här gången passade det bättre att Peder gör en individuell plan, säger Henrik Ankarcrona.

VM-laget presenteras lördag

I det svenska laget är nu Rolf-Göran Bengtsson, Jens Fredricson, Angelie von Essen, Wilma Hellström och Douglas Lindelöw uttagna. Vilka fyra som rider i laget på fredagen blir klart under torsdagen.

Samtliga fem finns på långa listan till VM i Herning i augusti, ett mästerskap som SVT sänder.

– Vi har jobbat mycket på att bredda oss och även om OS-ryttarna inte är med den här gången tycker jag att vi har ett jättebra lag, vilket självklart känns väldigt kul, säger Henrik Ankarcrona.

Det svenska VM-laget presenteras under kvällen på lördagen.

ARKIV: Peder Fredricson vann i Belgien (10 juli):

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Peder Fredricson vann i Belgien. Foto: Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.