Henrik Ankarcrona: ”Framgång föder framgång”

Uppdaterad
Publicerad

Trippelt svenskt på pallen i Göteborg Trophy, en tredjeplats för Peder Fredricson i världscupfinalen och en säsong där Henrik von Eckermann visat form och vunnit en Grand Prix-tävling i Nederländerna. Svensk ridsport skördar framgångar.

– Vi jobbar hårt för att få fram nya ekipage hela tiden, säger förbundskapten Henrik Ankarcrona till SVT Sport.

”Svensk ridsport har aldrig varit bättre”. De bevingade orden yttrade SVT:s expert Lotta Björe efter Sveriges historiska trippel i GP-tävlingen Gothenburg Trophy på lördagen. Där både äldre och yngre förmågor visade form, när Rolf-Göran Bengtsson vann före Irma Karlsson och Stephanie Holmén.

– Vi jobbar hårt för att få fram nya ekipage hela tiden. Vi har de etablerade ryttarna, och så har vi de nya och lite yngre som är på väg upp. Jag tror att framgång föder framgång och det är det här ett tydligt exempel på, säger förbundskapten Henrik Ankarcrona.

EM i sommar nästa stora mål

Han konstaterar leende att det gått väldigt bra i helgen och att det nu, när utesäsongen börjat bara är att blicka framåt. I augusti avgörs EM i Rotterdam.

– Jag ser mycket fram emot sommarsäsongen. Det är väldigt spännande nu, där vi ska få framför allt de yngre ryttarna att hitta sin plats och toppa lagen. 

Se hela intervjun i spelaren nedan:

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.