Henrik von Eckermann åter en vinnare i världscupen

Publicerad

Som siste startande i den snabba omhoppningen gjorde von Eckermann det omöjliga – putsade tiden ytterligare. Därmed tog han hem segern i världscuphoppningen i Amsterdam. Han är nu i praktiken klar för finalen i Göteborg i april.
– Det var på knivklingan så att säga, säger von Eckermann till SVT Sport.

Både Malin Baryard Johnsson och Henrik von Eckermann tog sig till omhoppning i världscupens delfinal i Amsterdam. Av sju ekipage var alltså två svenskar och det bäddade för svenska framgångar.

– Fantastisk häst, hon kämpade verkligen till sista hindret, säger Eckermann.

Eckermann: ”Det var på knivklingan så att säga”

Malin Baryard Johnsson och Indiana gick ut först av de två i omhoppningen. Men första bommen föll, och segern var redan borta.

Henrik von Eckermann och Mary Lou gick ut sist och hade de andras tider att gå på. Men det var inte vilka tider som helst. Flera av ryttarna hade redan satt fläckfria omhoppningar, den ena snabbare än den andre.

Pius Schwizers tid, 33,34, såg i det närmaste omöjlig ut, men skam den som ger sig. Svensken satte upp tempot direkt, fick framåtläge i varje sväng och tog hem segern.

Henrik von Eckermann har varit på pallen i världscupfinalen två år på raken men har fram tills i dag haft det tungt i årets världscup. Som bäst har han varit sjundeplacerad i världscupen och hade samlat ihop 30 poäng innan dagens tävling, och behövde samla fler för att ta sig till final.

– Det verkar som om det har lossnat nu och den här omhoppningen var galet snabb idag. Hästen hoppade bättre än någonsin, det känns så hoppfullt nu, säger SVT Sports expert Lotta Björe.

Till final brukar 38 poäng räcka, och med 20 nya poäng kan Henrik von Eckermann känna sig säker på en finalplats. Han är nu sjua i tabellen.

Se den ursnabba omhoppningsrundan här:

Här vinner von Eckermann i Amsterdam Foto: Bildbyrån

Malin Baryard Johnsson slutade sjua.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer