Foto: Bildbyrån

Malin Baryard Johnsson vann 1,45-hoppningen

Publicerad

Igår var Rolf-Göran Bengtsson trea i Grand Prix i Amsterdam. Idag fortsatte de svenska framgångarna när Malin Baryard Johnsson vann en 1,45-hoppning på Second Chance.
– Hon går från klarhet till klarhet, säger hon till SVT Sport.

Sju ekipage gick vidare från grundomgången till winning round. Fem ryttare tog med sig noll fel in i avgörandet – däribland Malin Baryard Johnsson och stoet Second Chance.

Ekipaget fortsatte att leverera lika fläckfritt, och fick till en riktigt snabb runda som ingen av de andra ryttarna kunde rå på.

– Jag har haft henne sedan hon var fem år. Hon är en helt fantastisk häst som går från klarhet till klarhet och bli bara bättre och bättre, säger Malin Baryard Johnsson till SVT Sport.

– Hon är ruggigt snabb.

För Malin Baryard Johnsson betyder det mycket att ha flera hästar att ta med sig till de större tävlingarna.

– Jag sitter på två fantastiska hästar, de är ett superteam Indiana och Second Chance. Har man två bra hästar blir man en bättre ryttare, så enkelt är det.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer