Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: SVT

Känslosam Johanna Due-Boje efter debuten: ”Svårt att fatta”

Uppdaterad
Publicerad

Johanna Due-Boje inledde karriärens första världscupfinal med en tiondeplats i kvalet som reds i Grand Prix.

 – Under de här för oss nya omständigheterna är jag jättenöjd, säger hon till SVT Sport just efter avslutad ritt.

Världscupen avgörs natten till lördagen med kür, det fria progammet till musik. Dit kvalade ekipagen under onsdagskvällen och Johanna Due-Boje, enda svenska ryttare till start, var en av dom som tog sig vidare till final.

Hon slutade på 69.876 procent tillsammans med Mazy Klövenhöj, strax under deras personbästa.

Världscupen i dressyr

 – Vi hade inte kunnat göra det så mycket bättre idag. Överlag är jag nöjd med att klarade av att sätta våra galoppserier som kan vara lite svåra när det är såna här arenor, säger hon.

Tog chansen till karriärens hittills största uppgift

Ekipaget har tidgare ridit Nations Cup för Sverige på en lägre nivå och och gjort två starter i världscupfinalen men utan resultat bra nog för att kvala till final.

Efter att andra lämnat återbud fick hon ändå chansen att åka till Omaha. Hon tackade ja och fick i och med det möta ett betydligt tuffare motstånd än tidigare, i en arena med mäktig atmosfär.

– Det är svårt att fatta att vi är här. Bara att stå bredvid Jessica och Isabell i stallet till exempel, säger hon och syftar på de båda tyska dressyrdrottningarna Jessica von Bredow-Werndl och Isabell Werth.

De slutade etta och tvåa i onsdagens kval och är de hetaste kandidaterna till tiiteln som delas ut natten till lördag. Küren sänds direkt i SVT1 och på SVT Play med start 01.05, samt i repris 08.20 – 12.15.

Henrik von Eckermann och Wilma Hellström inleder hoppningens världscup natten till torsdag, den inledande hoppningen sänds i SVT1 och på SVT Play med start 02.05.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Världscupen i dressyr

Mer i ämnet