Programledaren Maria Wallberg intervjuar systrarna Elin och Maja.

Lilla Sportspegeln: Thea får hjälp av idolen Peder Fredricson

Uppdaterad
Publicerad

I kvällens Lilla Sportspegeln hänger vi med Thea på tävling i hästhoppning – en tävling som blir minnesvärd för henne på flera sätt. Och så är vi med skidträning – inomhus.

Thea Gånehed och hästen Woody har tävlat tillsammans i ett år. Lilla Sportspegeln följde med när de tävlade i Jönköpings Grand Prix.

Med på tävlingen är även europamästaren Peder Fredricson, Theas stora förebild. Peder kommer förbi och snackar målsättningar.

Lilla Sportspegeln

–  Jag vill rida OS såklart, men på ponny vill jag rida EM om kanske tre år, säger Thea.

–  Det är perfekt, man ska ha kortsiktiga mål och långsiktiga mål och inte sätta målen för lågt, säger Peder Fredricson.

Peder passar på att ge Thea en del tips inför tävlingen – för hennes Woody är faktiskt lite lik hans egen stjärnhäst All In!

Att åka skidor i Göteborgstrakten i november – går det? Jo, faktiskt! Lilla Sportspegeln följde med systrarna Elin och Maja Axelsson på träning inomhus med deras klubb OK Landehof.

– Vi har längtad väldigt mycket efter snö, hela sommaren, säger de.

Det blir en fartfylld träning där barnen visar grunderna för den klassiska skidåkningen och fristilsåkningen, missa inte det!

Lilla Sportspegeln

Programledare: Maria Wallberg

Sänds: Barnkanalen torsdag 23 november 18.30

Sociala medier: #lillasportspegeln

Programmet finns alltid på barnplay.se efter sändning

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Lilla Sportspegeln

Mer i ämnet