Foto: Bildbyrån

Malin Baryard Johnsson tvåa i Rom

Uppdaterad
Publicerad

Malin Baryard Johnsson och Indiana fortsätter att visa stark form efter OS-guldet i lag i augusti. I Grand Prix-klassen under Global Champions Tour-tävlingen i Rom var ekipaget nära att ta sin andra GP-seger på en vecka – men det blev en andraplats för ekipaget.

Det har varit svenskt på pallen i princip hela veckan i Rom. Förra helgen var Malin Baryard Johnsson GP-vinnare. I fredags var Henrik von Eckermann etta, med Peder Fredricson näst efter sig i resultatlistan.

Under lördagens lagklass var Peder Fredricson etta med sitt lag, och även etta individuellt. I den klassen var Henrik von Eckermann placerad som tvåa individuellt.

I Grand Prix-klassen var det dock Malin Baryard Johnsson som representerade Sverige i omhoppningen, det efter att både Fredricson och von Eckermann rivit ett hinder var och därmed missat omhoppningen.

Fem ekipage gjorde upp och den ene red snabbare än den andre. Baryard Johnsson gick ut sist och var tvungen att rida riktigt fort för att vinna. Svenskan satsade fullt ut men det räckte inte hela vägen – i mål som tvåa efter fransmannen Olivier Robert.

Evelina Tovek hade åtta fel i grundomgången och Douglas Lindelöw nio.

MER RIDSPORT: Sverige tvåa i Nations Cup (17 september 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.