Följ VM-dressyren här

Uppdaterad
Publicerad

Halvvägs in i VM-dressyrens lagtävling ligger Sverige på andra plats, ett starkt utgångsläge för Therese Nilshagen och Patrik Kittel, som rider idag.

– Vi har ett väldigt starkt lag i Sverige med fyra väldigt, väldigt bra ryttare, säger Kittel till SVT Sport.

15 nationer deltar i lagtävlingen och Sveriges andraplats inför dagen grundlades av Tinne Vilhelmson Silfvén och Juliette Ramel.  

Vilhelmson Silfvén och hennes Don Auriello fick 73,106 % av domarna i Grand Prix och hon grämde sig över en rejäl miss: “Irriterad”

VM-debutanten Juliette Ramel imponerade stort med sin häst Buriel, personligt rekord, 75,248 %, vilket också ger henne en andraplats individuellt efter första dagen.

Samtidigt som Grand Prix-resultatet räknas i lagtävlingen så är det även individuellt kval till fredagens Grand Prix Special där endast de 30 främsta får starta.

– Utgångsläget är super för Therese och Patrik, nu kan dom ”bara” gå in och rida så bra som dom brukar, säger SVT Sports expert Gunilla Byström. 

Medaljchans?

– Ja! Tror att det handlar om fem lag.

Dressyr Grand Prix – svenska starttider torsdag:

17.59 Therese Nilshagen och Dante Weltino OLD

22.48 Patrik Kittel och Well Done de la Roche CMF

Fälttävlan inleds

I dag startar även VM-tävlingarna i fälttävlan. Dressyen inleder och rids över två dagar.

Förra året tog det svenska laget EM-silver i Polen och igår meddelade förbundskapten Fredrik Bergendorff hur han matchar sitt lag i Tryon.

– Det ser bra ut, det svenska laget är välkomponerat och fått en bra startordning. Svenskarna har visat god form under året. De har även fått en bra lottning och går ut näst sist, säger SVT Sports expert Lars Christensson.

Sara Algotsson Ostholt och Wega, OS-silver ekipage i OS, London 2012, står utanför laget och rider individuellt.

– Att Sara inte är med i laget kan bero på flera saker, hon tävlar med en äldre häst och man vet inte hur den långa resan har påverkat, men de har visat god form under året. Hon har en individuell medaljchans om allt går bra, säger Christensson.

Svenska VM-laget: Niklas Lindbäck, Anna Freskgård, Louise Svensson och Ludwig Svennerstål

Fälttävlan dressyr – svenska starttider torsdag:

16:59 Niklas Lindbäck och Focus Filiocus

21.37 Anna Freskgård och Box Qutie

Så sänder SVT från ridsport-VM i USA

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.