Foto: TT

Så blir laget till fälttävlan

Publicerad

Sveriges lag till fälttävlan som inleds i morgon är presenterat. Och OS-tvåan Sara Algotsson Ostholt ställs utanför laget av förbundskaptenen Fredrik Bergendorff.

I morgon torsdag inleds mästerskapet i fälttävlan när dressyren inleder och nu har förbundskaptenen Fredrik Bergendorff bestämt sig för vilka fyra ekipage som ska representera Sverige i lagtävlingen. Under onsdagen skedde en första hästinspektion och förbundskaptenen var nöjd efteråt.

– Vi hade fem väldigt fräscha hästar, säger Fredrik Bergendorff till SVT Sport.

De som representerar Sverige i lagtävlingen är Niklas Lindbäck på hästen Focus Filiocus som går ut först. Därefter går debutanten Anna Freskgård och hästen Box Outie ut som tvåa.

Trea är Louise Svensson och Waikiki innan Ludwig Svennerstål och Stinger avslutar tävlingen. Laguttagningen innebär att Sara Algotsson Ostholt på hästen Wega tävlar individuellt.

Tävlingen innebär även att det kvalas till OS samtidigt. Och Bergendorff sticker inte under stol med vad målsättningen är.

– Vi måste vara topp sex i världen för att gå till OS, så det satsar vi på.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer