Sveriges Juliette Ramel på hästen Buriel K.H. under dressyren GP Specialen /arkivbild. Foto: TT Nyhetsbyrån

Tredje andraplatsen för Sverige i nationsdressyren

Uppdaterad
Publicerad

Ingen kunde stoppa Juliette Ramel och Buriel K.H i dressyrens Nations Cup i Geesteren, Nederländerna.

Det svenska ekipaget red först in på personbästa i Grand Prix-dressyren under lördagen och stod i dag för ytterligare en fin prestation när de satte svenskt rekord i GP-specialen.

Ekipaget Juliette Ramel och Buriel K.H bidrog i högsta grad till den svenska andraplatsen i Nations Cup i Geesteren när de satte personbästa för andra dagen i rad och toppade resultatlistan i Grand Prix Special. Med hela 79,915 procent satte duon även nytt svenskt rekord framför ögonen på den tidigare rekordhållaren Patrik Kittel.

I det svenska laget ingick också systern Antonia Ramel som med Brother de Jeu slutade på en tredjeplats med 74,660 procent.

– Både Juliette och Antonia red så fantastiskt bra, säger förbundskapten Bo Jenå till Svenska ridsportförbundet.

Liten marginal avgjorde

Det blev en duell mellan Sverige och Nederländerna som låg på en delad ledning inför küren.

Bäst gick det för Therese Nilshagen som red ihop 81,495 procent med Dante Weltino och slutade på en individuell andraplats. Men när värdnationens sista ryttare sedan red in på en tredjeplats var den tredje andraplaceringen för Sverige ett faktum.

Totalt blev det 19 poäng för Sverige, tätt efter Nederländerna med 17 poäng.

– Jag är jättenöjd med lagets insatser, säger Jenå.

– Ryttarna presterar på toppnivå och levererar personbästa efter personbästa. Vi vann tyvärr inte, men var goda tvåor, och det här lovar gott inför framtiden.

Detta innebär att Sverige lägger sig på totalt 31 poäng efter att ha ridit tre omgångar av Nations Cup och behåller sin ledning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.