Juliette Ramel med en imponerande insats i dag. Foto: Bildbyrån

Juliette Ramel imponerade i OS-finalen

Uppdaterad
Publicerad

Få var beredda på en sådan imponerande prestation.

Juliette Ramel skrällde och knep en topp tio-placering i dagens individuella kürfinal.

– En fantastisk insats och stor prestation, säger SVT Sports expert Gunilla Byström.

Juliette Ramel med hästen Buriel sågs inte som topptippade i dagens dressyr. Trots det bjöd de på en fin insats – och slog dessutom ett personbästa i kür.  Det i den blott andra küren ekipaget gör.

Ritten belönades med 81,182 procent, vilket är en ordentlig höjning från det tidigare rekordet på 74,346. Det blev till slut en niondeplats i finalfältet.

Tokyo 2020

– Jag var så nervös inför küren att jag inte förstod vad som hänt efteråt. Jag fick en liten black out, säger Ramel till Sportbladet.

SVT Sports expert Gunilla Byström tar oss igenom küren:

– Den genomsyrades av harmoni, piaff och passage. Hästen var fin i formen och det såg lätt ut. Målmedvetet, fint, proffsigt, starkt.

– Det här är en tävlingstjej som fokuserar och bara går in och levererar. Det som var jätteroligt att se var att hon får hästen att bli lättare i formen.

”Säkert riktigt dömt”

Therese Nilshagen fanns högre upp på favoritlistan med sin häst Dante Weltino. Ekipaget fick 79,721 procent och slutade på plats 14.

– Det kändes bra, roligt, vi fick ett litet missförstånd i början. Han var inte riktigt med på noterna att det skulle vara piaff där, jag kanske gav en otydlig hjälp, säger Nilshagen till Discovery Plus.

– Det är klart man satsar på att få över 80, men det var säkert riktigt dömt, säger hon.

Vann gjorde tyskan Jessica von Bredow-Werndl. Landsmaninnan Isabell Werth tog silver och Charlotte Dujardin knep bronset.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tokyo 2020

Mer i ämnet