Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Ulf Brömster. Foto: Bildbyrån

Ridsportförbundet: ”Vi har tagit många steg”

Uppdaterad
Publicerad

Det har stormat kring ridsporten de senaste dagarna då en landslagsryttare stängts av tills vidare. Idag kallade det Svenska ridsportförbundet till presskonferens för att svara på frågor.

– Det finns mer att lära sig, men det är en skärpning vad gäller trygghetsarbete, säger ordförande Ulf Brömster.

Den svenska landslagsryttaren stängdes tidigare i veckan av i två år av det internationella ridsportförbundet, FEI.

Enligt ordförande Ulf Brömster genomför det svenska ridsportförbundet en kontinuerlig översyn av sitt trygghetsarbete.

– Vi har tagit många steg vad gäller det proaktiva arbetet och vi har utvecklat möjligheterna för det reaktiva, det vill säga när något väl inträffar. Vi är positiva till att det kommer in anmälningar, så att vi kan agera, säger han och fortsätter:

– Det finns mer att lära sig, men det är en skärpning vad gäller allt trygghetsarbete och påföljder mot eventuella brott mot det.

På presskonferensen fick förbundets representanter frågor om varför utredningen av landslagsryttaren har tagit flera månader. Anmälan mot landslagsryttaren kom in i maj i år och utredningen genomförs av det juridiska utskottet. Ordföranden i utskottet, CG Leissner, menar att de inte kunde ha varit snabbare.

– Ibland kan saker som vi inte kan påverka göra att det drar ut på tiden, men jag känner inte ett dåligt samvete att vi genom slarv, underlåtenhet eller slöhet skulle ha minskat farten i något pågående ärende som vi har haft.

Det svenska förbundets utredning pågår och en tänkbar följd, om ryttaren bedöms skyldig till det ryttaren misstänks för, är att ryttarens licens dras in.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.