Evelina Tovek vann Global Champions Tour i Rom. Foto: Bildbyrån

Skrällseger av Evelina Tovek

Uppdaterad
Publicerad

Evelina Tovek och Castello satte världseliten på plats och tog karriärens största seger när hon vann Global Champions Tour i Rom. För segern fick hon 99 000 euro.

– Min största framgång hittills, absolut, säger Tovek till SVT Sport.

Tovek var sist ut i omhoppningen och efter en superritt slutade hon 1,5 sekund före nederländske Harri Smolders, silvermedaljör på EM.

– Det hade jag knappast väntat mig. Jag är jätteglad, det är jätteroligt. Det är ju såklart min största framgång hittills absolut, säger Tovek till SVT Sport.

Segern kom efter en säsong där Tovek, som tränas av Henrik von Eckermann, har imponerat med stabila ritter i Global Champions Tour.

– Hon tränar hårt och vill alltid göra sitt bästa. Det är fantastiskt roligt att hon kan få en sådan utdelning, säger Eckermann.

”Pepp inför framtiden”

Nu höll det hela vägen fram till seger och Tovek visade att hon tagit sin ridning till en helt ny nivå.

– Min häst är bara nio år så han framtiden för sig. Och med det här så känns det ju ännu roligare att lägga all tid och träning som man redan gör. Så det är riktig pepp inför framtiden, säger Tovek.

Europamästaren Peder Fredricson, Christian K, var åtta i samma klass efter fyra fel i grundomgången.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.