Sportstudion visar världscuphoppning och SDHL

Uppdaterad
Publicerad

Söndagens Sportstudio bjuder på många timmar spännande liveidrott, denna gång med världscuphoppning i Helsingfors och SDHL-mötet mellan Djurgården och de regerande mästarna i Luleå.

Sportstudion, med David Fjäll som programledare, bjuder också på nyhetsuppdateringar samt kommentarer och analyser av våra experter Lotta Björe (hästhoppning) och Maria Rooth (ishockey).

Först ut i Sportstudion är SDHL-matchen mellan Djurgården och Luleå. Mästarlaget Luleå ligger fyra i en svårt haltande tabell, med åtta segermatcher på tio spelande och en målskillnad på 44-10. Luleå lär bli en svår nöt att knäcka för Djurgården, som förlorat sju av de elva inledande matcherna denna säsong.

– Jag tror Luleå kommer ta kommandot och styra matchen. Luleå är otroligt skickliga offensivt, mot ett Djurgården som haft lite strul med defensiven, säger SVT:s expert Maria Rooth.

”Fem starka ryttare”

Efter hockeyn förflyttar vi oss till Helsingfors och säsongens andra världscuphoppning. I premiären i Oslo vann Douglas Lindelöw, och visst finns det chans på en ny svensk succé i Helsingfors. Tre av de fyra medlemmarna i laget som tog VM-silver i september deltar: Peder Fredricson, Henrik von Eckermann och Fredrik Jönsson.

Dessutom tävlar Stephanie Holmén och Evelina Tovek.

– Med fem så starka ryttare kan vi förvänta oss resultat, vi borde ha med två till omhoppningen, säger SVT:s expert Lotta Björe.

Laddar för Sölden

Under eftermiddagen i sportstudion kollar vi också läget med storslalomspecialisten Matts Olsson. Det är bara en vecka kvar till VC-premiären i Sölden nästa helg, som SVT Sport sänder.

Sändningstider söndag

Sportstudion: 12.45-17.00 i SVT1

SDHL Djurgården-Luleå: 13.00-15.00 i SVT1

Världscupen i hoppning: 14.30-17.00 i SVT Play samt 15.10-17.00 i SVT1.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.