Henrik von Eckermann på King Edward. Foto: Bildbyrån

Von Eckermann: ”Vi är här för att vinna”

Uppdaterad
Publicerad

I dag inleds Nations Cup-finalen i Barcelona där 15 lag slåss om den ärofyllda titeln som ska delas ut på söndag. Sverige startar som tolfte nation i kvällens inledande omgång.
 – Den här hoppningen har vi aldrig vunnit förut så det är vi väldigt sugna på, Henrik von Eckermann till SVT Sport.

Nations Cup-finalen avgörs på klassiska Real Polo Club i Barcelona, OS-arena 1992, där Irland för två år sedan säkrade en finalseger. Sverige slutade trea 2019 – nu jagar den svenska kvartetten en finalseger på söndag.

 – Jag tror vi har väldigt bra möjligheter. Vi har väldigt starka ekipage och vi är här för att vinna. Sen får vi se hur det avslutas om vi har marginalerna på vår sida, men vi är väldigt taggade, säger von Eckermann till SVT Sport.

15 nationer startar i kvällens inledande klass och konkurrens är stenhård om de åtta platserna till söndagens final. I det svenska laget återfinns två OS-guldmedaljörer, Malin Baryard Johnsson och Henrik von Eckermann, samt EM-ryttarna Angelica Augustsson Zanotelli och Rolf-Göran Bengtsson. I truppen ingår även Angelie von Essen, som nyligen levererade två felfria rundor i Aachen Nations Cup där Sverige slutade tvåa.

Klassen direktsänds i SVT Play med start 19:50.


Startordning Nations Cup Final – första omgången

1. Belgien

2. Tyskland

3. Storbritannien

4. Irland

5. Italien

6. Frankrike

7. Spanien

8. Kanada

9. Brasilien

10. Uzbekistan

11. Nederländerna

12. Sverige

13. USA

14. Norge

15. Schweiz
 

Regler i korthet:

Fredag – första omgången:

Varje lag har med fem ryttare totalt, fyra rider den inledande omgången som går under fredagen över 1,60-hinder. Förbundskapten har rätt att ändra i laguppställningen efter den första omgången. De åtta bästa lagen i fredagens tävling är kvalificerade för söndagens ”stora” final. Lagen på plats nio och nedåt rider Challenge Cup under lördagen.

Söndag – Nations Cup-final:

Åtta lag. Alla lag startar om från noll fel, fyra ryttare rider grundomgång, de tre bästa resultaten inom laget räknas. Vid ev. omhoppning startar endast en ryttare som representerar hela laget.

Fredag 1 oktober:

SVT Play 19.50-23.00

SVT 24 20.00-22.30

Söndag 3 oktober:

SVT Play 14.50-17.00

Kommentator: Maria Wallberg

Expert: Lotta Björe

Det svenska laget:

Malin Baryard Johnsson, Indiana

Henrik von Eckermann, King Edward

Rolf-Göran Bengtsson, Kalinka van de Nachtegaele

Angelica Augustsson, Ermindo W

Angelie von Essen, Alcapone des Carmille

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer