Chris Härenstam, till höger, tror på en udda match när Djurgården och Linköping möts i sista omgången av grundserien. Foto: Bildbyrån

Djurgården-Linköping på SVT: ”Det blir ett rävspel”

Uppdaterad
Publicerad

Nästa vecka möts Djurgården och Linköping i SDHL-slutspelet.

Men redan i kväll, i sista omgången av grundserien, ställs lagen mot varandra.

En försmak på vad som komma skall?

– Knappast, det blir tjuv- och rackarspel och ingen kommer visa sig från bästa sidan, tror Chris Härenstam, som ska kommentera matchen i SVT2 med start 19.30.

På måndag startar kvartsfinalserierna i SDHL. Som av en händelse möts tabellfyran Djurgården och tabellfemman Linköping både i slutspelet och i sista omgången av serien.

Läge att trycka till motståndaren och få ett mentalt överläge inför slutspelet, eller passa på att vila spelare och inte riskera något?

Chris Härenstam tror på det senare.

– Matchen betyder ingenting. Du kan förlora med 1-6 och ändå betyder det ingenting för vad som ska hända i slutspelet. Rickard Härdstam och Thomas Pettersen är två rutinerade tränare och jag utgår ifrån att de mörkar. Jag hade inte slängt ut ett enda ess ur rockärmen, säger kommentatorn.

Härenstam tror istället på en match som blir intressant ur ett ”utvecklingsperspektiv”.

– Jag hade matchat ett b-lag och ett gett istid till juniorer. Det är onödigt att ta risker och toppa laget. Lagen kan få skador. Ställer de upp med bästa lagen undrar jag hur de går in i närkamperna.

När lagen möttes för knappt två veckor sedan vann Djurgården en jämn tillställning med 2-1 efter straffar. Djurgården har fem raka segrar.

Matchen startar 19.30 i SVT2. 20.00 sker ett kanalbyte till SVT24. Hela sändningen går också att se på SVT Play.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.