Anton Dahlberg och Fredrik Bergström efter OS-silvret. Foto: Bildbyrån

Silverduon splittras efter OS-succén

Uppdaterad
Publicerad

Anton Dahlberg och Fredrik Bergström har firat flera triumfer tillsammans.

Efter EM-guld och VM-guld kröntes karriären i dag med ett OS-silver. Men det blev också den sista seglingen tillsammans i 470-klassen.

– Jag känner en stor tacksamhet för det vi har gjort tillsammans, säger Anton Dahlberg till SVT Sport.

Seglingens 470-klass i OS genomför en förändring.

Efter sommarens OS i Tokyo har Internationella olympiska kommittén, IOK, bestämt att klassen kommer att köras med mixade lag. Vilket träder i kraft från och med OS i Paris 2024.

Tokyo 2020

– Jag tänker inte på att vi inte kommer kunna segla mer för att klassen blir mixad. Jag känner en stor tacksamhet för det vi har gjort tillsammans, säger Anton Dahlberg till SVT Sport.

”Får se vad framtiden bjuder på”

Silverduon har bland annat tagit EM-guld och VM-guld tillsammans. En resa inom grenen som nu avslutas med ett OS-silver.

– Att avsluta med ett silver, en OS-medalj är en dröm som går i uppfyllelse. Sedan är det inte en avslutad resa för mig och Anton. I 470-klassen är det det men det fina sporten segling är att vi kommer att kunna fortsätta segla på ett eller annat sätt. Kanske inte olympisk segling men vi får se vad framtiden bjuder på, säger Fredrik Bergström, till SVT Sport.

Dagens OS-silver var Sveriges sjätte medalj i Tokyo.

KLIPP: Svenskt OS-silver i segling

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tokyo 2020

Mer i ämnet