Karl Forsman siktar mot Tokyo. Foto: SVT

Efter Rio-guldet – Forsman laddar om mot Tokyo

Uppdaterad
Publicerad

Han reste till Rio som debutant, med målet att ta en guldmedalj. Karl Forsman hann knappt landa i Sverige med guldet på 100 meter bröstsim innan vinnarskallen hade siktet inställt på ett nytt – i Tokyo om fyra år. ”Det gäller att sätta upp nya mål för att inte tappa gnistan”, säger Karl Forsman i SVT:s Paralympicsmagasin.

Svenska folket har förbluffats över Karl Forsmans otroliga mentalitet och inställning i och utanför bassängen. En tittare gav honom epitetet ”Simningens Zlatan”, och syftade på de båda idrottsmännens kyla. En annan skriver att ”Karl gör alla förberedelser som krävs för att lyckas. Det är så himla grymt”. För honom själv är det inget märkvärdigt.

– Jag måste vara cool, och tro på det jag gör, säger Forsman i SVT:s magasin.

Paralympics

När Forsman klev upp på pallen för att ta emot Sveriges enda paralympiska guldmedalj gjorde han en gest som han förklarar betyder att han bockade av ett mål. Nu, bara några dagar senare, har han satt upp nya.

 – Fokuset ligger nu på att lägga upp en plan mot VM som går i Mexiko i oktober nästa år. Och sedan göra en ny fyraårscykel för att sätta upp målen mot Tokyo 2020. Det gäller att sätta upp nya mål för att inte tappa gnistan, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Paralympics

Mer i ämnet