• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Eketånga/Alet i Halmstads kommun, Hallands län. Det pågår en kraftig brand i gamla Äventyrslandet. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Halland.

Erik Persson åtta i världsrekordlopp

Uppdaterad
Publicerad

Erik Persson räckte inte till i sin första VM-final. Han blev åtta och sist i finalen på 200 meter bröstsim när ryssen Anton Chupkov slog nytt världsrekord med tiden 2.06,12.

– Jag ville såklart simma mitt bästa lopp i finalen, men det var kul att vara med i samma lopp som världsrekordet, sa Erik Persson till SVT Sport.

Svensk herrsimning har inte tagit en medalj sedan 2007, då Stefan Nystrand lyckades. Bröstsimmaren Erik Persson hade chansen att spräcka den dåliga sviten, men han räckte inte till i finalen som gick väldigt fort.

Erik Persson hängde med hyggligt över 50 och 100 meter , men efter sista vändningen stod det klart att han inte skulle vara nära medalj. Persson slutade sist med tiden 2,08.12, en tid som var sämre än i försök och semifinal.

– Men det är skönt att jag redan klarat SOK:s tid för att få simma i OS. Sen är det en otrolig utveckling i den här grenen. Även om man inte har någon koll på de andra så är det kul att vara med i ett världsrekordlopp.

I täten ryckte ryssen Anton Chupkov till en säker seger, och på nytt världsrekord.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.