Rikako Ikee. Foto: Bildbyrån.

Hon ”ville dö” – nu tillbaka i poolen

Uppdaterad
Publicerad

Hon är tillbaka i poolen för första gången på 400 dagar.

Det har varit en tuff tid för simmaren Rikako Ikee som kämpat mot leukemi och genomgått behandlingar som har fått henne att känna som att hon ”ville dö”.

– Jag är så lycklig att jag knappt kan beskriva det med ord, säger Ikee.

Unga japanska simstjärnan Rikako Ikee, som har flertalet VM-medaljer på juniorsidan och några medaljer på seniorsidan, fick leukemi i februari 2019. Efter diagnosen var hon positiv i uttalanden på sociala medier.

Men behandlingarna hon gick igenom påverkade henne, det var plågsamt. I en intervju med före detta tennisspelaren Shuzo Matsuoka berättade hon om den jobbiga tiden.

”Jag orkade inte lyssna på ljud, jag ville inte äta, jag ville inte se på tv, jag ville dö”, sa hon då enligt Japan Times.

Simstjärnan kämpade sig igenom sjukdomen.

”Första gången på 406 dagar”

I februari i år var hon tillbaka i gymmet. Nu har hon publicerat inlägg på sociala medier som visar att hon är tillbaka i poolen.

”Till slut fick jag tillstånd från läkaren att få återvända till poolen. Det är första gången på 406 dagar! Jag är så lycklig, jag är så lycklig att jag knappt kan beskriva det med ord”, skriver Ikee på sociala medier.

Hon var i vattnet i cirka 30 minuter. Sarah Sjöström är en av de människorna som har svarat på Ikees inlägg på Instagram.

KLIPP: Konkurrenternas hälsning till Ikee (22 juli 2019)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.